Wij zijn van alle
markten thuis.

Zowel in binnen- als buitenland Maak kennis Marktinfo

Persbericht

Gepubliceerd op 28-12-2023

Enkele jaren geleden zijn Varkenshandel Dijk en Handelshuis Schuttert een intensieve samenwerking aangegaan. Gebruik maken van het cumulatieve “werkvolume” heeft grote voordelen opgeleverd. Naast gezamenlijke verkoopmogelijkheden, konden grote stappen gemaakt worden in de logistiek. Vooral de behaalde efficiëntie voordelen in planning en transport overtreffen alle verwachtingen.

De tijd is nu rijp voor een volgende stap:

Per 1 januari 2024 worden de activiteiten van Varkenshandel Dijk en Select Porc samengevoegd met die van Handelshuis Schuttert en daarna door Handelshuis Schuttert voortgezet.

40 jaar geleden startte Vader Chris Dijk een varkenshandelsbedrijf. Later werd dit voortgezet door zijn zonen, Jan (inmiddels met pensioen) en Hendrie. Mede door meerdere strategische overnames groeide het bedrijf tot één van de grotere handelsbedrijven in Nederland.

Volgens Hendrie Dijk (60 jaar) is de tijd nu echter rijp om zijn bedrijf over te dragen. Opvolging in de familie is er niet.  Bij Handelshuis Schuttert wel. Daar dient zich de vierde generatie al aan. Mede daarom is in Handelshuis Schuttert nu de juiste partij gevonden. Een logische stap gezien de al bestaande nauwe samenwerking. Handelshuis Schuttert is een grote, krachtige en gedegen marktpartij met toekomstperspectief! Hiermee ziet Dijk de continuïteit voor relaties en medewerkers gewaarborgd. Ook de activiteiten van biggenbemiddelaar Select Porc bv gaan over naar het Handelshuis. De komende periode staat in het teken van een soepele overdracht, met zorg voor klanten en medewerkers.

Met de overname van de activiteiten van Varkenshandel Dijk verstevigt Handelshuis Schuttert haar  marktpositie. Met het extra volume, een nog sterker team vakkundige medewerkers en de flinke uitbreiding van het goed geoutilleerde wagenpark worden grote stappen gemaakt. Handelshuis Schuttert profileert zich daarmee nog duidelijker als dé sterke handelspartner in de varkenssector.

Voor verdere info zijn Hendrie Dijk en Jan Schuttert beschikbaar.

Met vriendelijke groet,

 

Hendrie Dijk en Jan Schuttert