Wij zijn van alle
markten thuis.

Zowel in binnen- als buitenland Maak kennis Marktinfo

Dijk brengt vleesvarkens naar Spanje en Italië

Gepubliceerd op 10-07-2020

In deze moeilijke Corona tijd moeten we een wezenlijk deel van de Duitse en Nederlandse slachtcapaciteit voor kortere of langere tijd missen. De impact hiervan is gigantisch, en qua duur nog niet te overzien. Grote aantallen slachtrijpe varkens moeten van week tot week worden doorgeschoven. Voor de varkenshouders een regelrechte ramp! Niet alleen schade vanwege wekelijks in niveau dalende noteringen en pittige oplopende gewichtskortingen. Ook stagneert de hele keten, omdat biggen niet kunnen worden opgelegd. We zien dit nog zo maar niet in enkele weken opgelost.

Varkenshandel Dijk wil dan ook juist nu haar toegevoegde waarde tonen door niet af te wachten maar in te grijpen. Door op grote schaal oude en bestaande Select Porc relaties in Spanje en Italië te benaderen is het gelukt toch ingang te krijgen bij Spaanse en Italiaanse slachterijen om daar vleesvarkens te kunnen  leveren. Dit ondanks de grote weerstand die daar bestaat tegen levende  import. (Ze willen hun China certificaten niet in de waagschaal stellen!)

Logistiek geholpen door de beschikbaarheid van lange afstand transport van Groot Zevert Livestock rijden we nu respectabele aantallen naar het zuiden. Hoewel we ons beseffen dat we hiermee het probleem niet oplossen is het beslist meer als een druppel op de gloeiende plaat. “Wij zijn in ieder geval blij onze relaties toch een alternatief  te kunnen bieden” zegt Hendrie Dijk.